SI ME VEPRU NËSE JU KAN VJEDHUR FACEBOOK

Nëse e keni zbuluar se dikush ka hackuar ose ka vjedhur profilin tuaj në Facebook, sot do të ju shkruaj se si mund të veproni!

Le të shohim hap pas hapi atë që duhet të bëni për të rimarrë llogarinë tuaj në Facebook.

Ju mund ta merrni llogarinë e vjedhur të Facebook duke senjalur në rrjetin social dhe duke filluar me procesin e rikthimit së llogarisë tuaj.

Për të rimarrë llogarinë tuaj të vjedhur në Facebook, atëherë vizitoni faqen zyrtare për raportimin e llogarive të komprometuara dhe ndiqni procedurën

Facebook i vjedhur

Pas klikimit në lidhjen që ju gjeni sipër , duhet të shihni një foto siç kjo që ju kam postuar sipër që përmban një mesazh që ju thotë të filloni procedurën e rimëkëmbjes së llogarisë nëse mendoni se është komprometuar nga një person tjetër ose një virus.

Për të nisur procedurën në fjalë, kliko butonin blu. Llogaria ime është komprometuar dhe, në fushën e tekstit , shkruani adresen email të llogarisë tuaj.

Facebook i vjedhur

Dhe pastaj shkruaj fjalëkalimin e fundit që mbani mend.

Facebook i vjedhur

Tani tregoni pse mendoni se keni qenë viktimë e një sulmi të hackerve duke kontrolluar një nga pesë opsionet e renditura poshtë.

Gjeta një mesazh, mesazh ose ngjarje që nuk krijova un

– Dikush tjetër mori në llogarinë time pa lejen time

Kam gjetur një llogari që përdor emrin ose fotot e mia

Njerëzit mund të shohin gjëra që mendova se ishin private

Nuk e shoh opsionin e duhur në këtë listë

Facebook i vjedhur

Pas të keni zgjedhur opsionin se pse mendoni se llogaria juaj ishte viktimë e një hacker, klikoni në butonin Hapat e parë/ First steps dhe prisni që rrjeti social të analizojë aktivitetin e fundit që u krye me llogarinë tuaj.

Pastaj do të fillojë procedura e rikthimit të llogarisë në 3 hapa:
e para është ndryshimi i fjalëkalimit,
hapi i dyti për të kontrolluar çdo aplikacion që kohët e fundit është lidhur me llogarinë,
dhe i treti kontrolli i aktiviteteve të bëra në kohët e fundit në profil.

Hapi i parë .Kliko në butonin Vazhdo/Continue dhe vendosni fjalëkalimin e vjetër në llogarinë tuaj dhe pastaj fjalëkalimine e ri( fjalëkalimi i ri do të ju kërkohet 2 herë) dhe pastaj klikoni në butonin Next.

Në hapin e dytë, nëse do të shfaqet ndonjë aplikacion “i dyshimtë” i lidhur me llogarinë tuaj në Facebook. Nëse nuk i keni vendosur ju ato, vendosni shenjën pranë emrit të tyre dhe klikoni butonin Delete,
Përndryshe, nëse nuk gjeni aplikacione ose gjëra të reja mos shënoni asnjë kuti dhe klikoni butonin Skip.

Në hapin e tretë, do të shfaqen aktivitetet e fundit që janë bërë me llogarinë tuaj. Nëse gjeni disa “Like ” që nuk e keni vendosur ju vetë ose nëse ka lloje të tjera të aktiviteteve “të dyshimta”, zgjidhni ato dhe pastaj klikoni në butonin Fshi/Delete.
Nëse, nga ana tjetër, nuk gjen ndonjë aktivitet “të dyshimtë”, mos përzgjedh asgjë dhe kliko butonin Skip.

Pasi të keni mbaruar të gjitha këto hapa do të shqafet shkrimi “Operation completed!”.

Facebook i vjedhur

Ndryshimi i fjalëkalimit shpeshsë paku një herë në dy muaj është shumë i rëndësishëm për të mbrojtur llogarinë tuaj në Facebook.

Lexo edhe :

Si me mbrojt Whatsapp me Pasword

Si me zbulu nëse ju kan vjedhur Paswordin

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *