SI TË RIKTHEJMË FOTO E VIDEO TË FSHIRA PAS FORMATIMIT TË KOMPJUTERIT.

Keni formatuar kompjuterin tuaj dhe nuk keni ruajtur ndonjë të dhënë të rëndësishme që keni pasur në hard diskun tuaj si fotot, videot, etj.?

Keni fshirë gabimisht të gjithë përmbajtjen e hard disku të jashtëm ose të USB të lidhur në PC në të cilat keni të ruajtur skedarë të rëndësishëm ? Të gjitha këto skedarë mund të rekuperohen nëse në fushat e disqeve ku u ruajtën nuk u mbivendosën më të dhëna të tjera.

Kjo do të thotë se në qoftë se është një disk i jashtëm ose një USB ose edhe kompjuter në të cilin jeni duke punuar, mjafton të mos kemi shtuar fotografi të tjera në kujtesë, pra gjithçka mund të rikthehet nëse nuk është bërë asnjë aktivitet në këto pajisje.

Është e mjaftueshme që të përdorni disa programe, janë softuer të përputhshëm si me Windows që me macOS (si dhe me Linux) mund të përdoren si falas dhe për një pagesë. Për ti instaluar softuer janë mjaft të thjeshta dhe nuk kërkojnë njohuri të veçanta teknike.

E vetmja kërkesë , është që të kemi shumë durim në pritje se softueri i zgjedhur do të përfundojë skanimin e diskut (i cili mund të vazhdojë për një kohë të gjatë, në varësi të tij, të kapacitetit dhe të elementeve që ishin të pranishëm në të) dhe pastaj të vazhdojë duke shkuar skedarët e fshirë pas formatimit.

Këtu poshtë do të shkruaj disa nga këto softuer që mund të instaloni për t’u rikuperuar.

PhotoRec (Windows/macOS/Linux)

Është një program FREE dhe Open Source

Për të qenë i saktë, ju lejon të rikuperoni skedarët e të gjitha llojeve, të fshirënga nga hard disqet, USB , kartat e kujtesës dhe media të tjera të ndryshme dhe mund ta përdorni me anë të një ndërfaqe grafike të përshtatshme (vetëm në Windows, dmth versioni që jam e përqendruar në këtë hap, në macOS dhe Linux punon ekskluzivisht nga rreshti i komandës).

Për të shkarkuar PhotoRec dhe TestDisk në kompjuterin tuaj, duhet të lidhesh me faqen e internetit të programit, (https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download)

dhe klikoni në linkun për sistemi operativ që po përdorni (p.sh. 64-bit Windows për 64-bit Windows dhe Mac OS X Intel për MacOS).
Sapo shkarkimi të përfundojë, nxjerrni arkivin ZIP që sapo keni marrë në ndonjë dosje, fillo ekzekutimin qphotorec_win.exe dhe klikoni mbi Po /Yes.

Në dritaren e programit, zgjidhni, nga drop-down menu në pjesën e sipërme, diskun prej të cilit ju intereson të rikuperoni skedarët.

SI TE REKUREROJME FOTO E VIDEO TE FSHIRA PAS FORMATIMIT TE KOMPJUTERIT

Pastaj zgjidhni artikujt dhe më në fund Formati dei File/ “Formatet e skedarëve” për të zgjedhur cilat lloje të file të rekuperosh (jpg , doc , mp3, mp4 etj etj) dhe pastaj “shfletoni” për të zgjedhur se ku mund të ruani skedarët përfundimisht të rikuperuar.

Piriform Recuva

Një program tjetër i mirë që mund të përdorim për të tentuar rikuperimin nga USB dhe hard disqet të jashtme është Recuva, shkarkohet falas këtu (https://www.ccleaner.com/recuva)

Mjafton ta instaloni në kompjuter , zgjidhni skedarët që dëshironi të rekuperoni (Pictures, Video, etj.), zgjidhni pajisjen nga e cila dëshironi të provoni rikuperimin (nga USB, hard disk i jashtëm, etj.) nëse nuk jeni i sigurt se ku ndodhen klikoni dhe seleksiono “Nuk jam i sigurtë”./Non sono sicuro.

SI TE REKUREROJME FOTO E VIDEO TE FSHIRA PAS FORMATIMIT TE KOMPJUTERIT
SI TE REKUREROJME FOTO E VIDEO TE FSHIRA PAS FORMATIMIT TE KOMPJUTERIT

Në këtë moment hapim programin dhe pas një kërkimi të plotë do të shohim të gjitha dosjet ende të disponueshme për rikuperim si një skedar i gjelbër, klikoni të gjitha dhe zgjidhni një dosje të re ose një disk të ri për t’i ruajtur ato. Dosjet me një simbol portokalli ose të kuq janë skedarë përkatës që nuk mund të arkëtohen.

SI TE REKUREROJME FOTO E VIDEO TE FSHIRA PAS FORMATIMIT TE KOMPJUTERIT

Lexo edhe

Si me gjet foto e fshira Android

Si me gjet bisedat e fshira në Whatsapp

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *