PSE ËSHTË E RËNDËSISHME TI BËJMË UPDATE SISTEMIT OPERATIV

Është e rëndësishme të dini se agjornimet e sistemit operativ janë thelbësore; arsyeja është se edhe në qoftë se sistemi duket se funksionon , mund të ketë probleme që edhe vetë zhvilluesit nuk janë në dijeni.

Agjornimi e sistemit mund të sjellin veçori të reja ose të përmirësojnë ato që tashmë ekzistojnë.
Njohja e procedurave për të agjornuar dhe kontrolluar të gjitha update në dispozicion është e rëndësishme për të patur gjithmonë një sistem operativ nën kontroll dhe duke kufizuar mundësinë e sulmimit të hacker.

A new version of the operating system is available, press ok to update

Një version i ri i sistemit operativ është në dispozicion, shtypni ok për të agjornuar “
Ky është mesazhi tipik që ju shqafet kur disponohen updates e sistemit operativ të smartfonëve ose të një kompjuteri: një operacion që mund të zgjasë disa minuta (siç ndodh me agjornime të vogla), por edhe disa orë ( për shembull, nga Windows 8 në Windows 10).

Zakonisht është një shqetësim për përdoruesin që të agjornoje sistemin operativ: ata janë minutat të çmuara që mund të përdoren për të luajtur ose për të kontrolluar llogarinë tuaj në Facebook….
Por në realitet nuk është kështu sepse agjornimi i sistemit operativ është shumë i rëndësishëm, si për kompjuterët ashtu edhe për smartphone.

Duhet të dini që agjornimi i sistemit operativ mund të sjellin shumë përmisime dhe jo vetëm që përmirëson sigurinë e pajisjes duke e mbrojtur atë nga sulmet e hakerëve, por gjithashtu lejon funksione të reja dhe performancë të përmirësuar.

Këtu janë arsyet se pse ju duhet të përditësoni sistemin operativ të kompjuterit dhe smartphone-it.

Përmirëson sigurinë kompjuterike

Përmirësimi nuk është një imponim, asnjë shtëpi softuerike nuk do t’ju detyrojë të kaloni në një version të ri të OS, por nëse doni të ecni me kohrat është shumë e rekomanduar për ta bërë këtë.

Me çdo update, shtëpia e softuerit ndreq bugs dhe të metat në versionin e mëparshëm: nëse një hacker zbulon problemin ai mund ta shfrytëzojë atë për të bërë një sulm. Përmirësimi i sistemit operativ nuk i ka këto probleme. Me agjornimin e sistemit operativ, pajisja bëhet e patolerueshme për viruset dhe malware.

Prezanton veçori të reja

Sa herë që shtëpitë e softuerëve lëshojnë një agjornim të madh (si për shembull,Windows 10 Creators Update, Android Nougat o iOS 11 ), paraqiten veçori të reja që nuk ishin të pranishme në versionet e mëparshme. Në shumicën e rasteve këto janë programe ose aplikacione të reja që janë shumë të dobishme në jetën e përditshme të paisjes dhe mund të thjeshtojnë disa veprime.

Përmirëson performancën

Qëllimet e shtëpive të softuerëve, me agjornimet e sistemit operativ janë të përmirësojnë performancën e pajisjes. Zakonisht përmirësojnë performancën dhe gjithashtu zgjidhin gabimet e vogla që janë shkaku i ngadalësimit të kompjuterëve dhe smartfonëve.

Lexo edhe artikuj tjerë:

Si me aktivizu Play Store kur nuk funksionon

Si me ba reset Samsung Galaxy

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *