SI ME NDA EKRANIN E SMARTPHONE NË DY PJESË

Dëshiron të ndash në dy pjesë ekranin e pajisjes tënde Android? Nëse smartphone ose tableti juaj është iagjornuar në Android 7.0 sot do ju shpjegoj se si mund të veproni.

Për ta ndarë ekranin e një pajisje Android në dy pjesë kliko ose kërko butonin Multi-Window


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Si me nda ekranin e smartphone ne 2 pjese

Pasi ta gjeni aktivizuar siç në foto , veproni ashtu siç shkruhet më poshtë.

Si me nda ekranin e smartphone ne 2 pjese

Për ta ndarë ekranin , shtyp butonin Multi-tasking (ikona katrore, e cila zakonisht gjendet në fund të djathtë ose në fund të majtë, në varësi të konfigurimit të pajisjes), zgjidhni një nga aplikacionet që dëshironi të hapni në modalitetin e ndarjes së ekranit dhe shtypni ikonën e dy drejtkëndëshave të vendosur në skedën e aplikacionit të zgjedhur.


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Në këtë pikë, aplikacioni në fjalë do të hapet dhe do të zërë një pjesë të ekranit. Në pjesën “tjeter të lirë”, në vend të kësaj, do të vazhdosh të shohësh shumëfishimin e Android, nga e cila mund të zgjedhësh aplikacionin e dytë që do të lidhet me të parën: kliko në të, për ta hapur atë.


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Si me nda ekranin e smartphone ne 2 pjese

Si të ndahet ekrani në dy pjesë në iOS

Gjithashtu në iOS është e mundur që të ndahet ekrani në dy pjesë duke përdorur funksionin View Split.

Funksioni Split View nuk duhet të ngatërrohet me Slide Over, e para lejon ndarjen e ekranit iPad në dy, e dyta lejon të vizualizohet një lloj dritareje e zvogëluar e një aplikacioni tjetër të hapur, i cili “mbulon” aplikacionin e hapur për ekran të plotë.

Së pari hapni një nga dy aplikacionet në të cilat dëshironi të zënë një pjesë të ekranit, rrëshqiteni nga poshtë në krye për të aktivizuar Dockin, shtypni atë në ikonën e aplikacionit që dëshironi të vendosni pranë asaj që hapët më parë, tërhiqeni tërhiqe në anën e djathtë ose të majtë të ekranit (derisa të shihni një pjesë të sfondit të vendosur në iPad) dhe lirojeni.

Si me nda ekranin e smartphone ne 2 pjese

Siç mund ta shihni, aplikacioni i hapur do të zërë pjesën e dëshiruar të ekranit: për të rregulluar madhësinë e saj, shtypni mbi ndarësin dhe lëvizni vijën e zezë në të majtë ose në të djathtë. Për të dalë nga modaliteti i Split-View , mbajeni në pjesën e përparme të njërit prej dy aplikacioneve të hapura dhe rrëshqitni poshtë, në mënyrë që të hyni në modalitetin Slide Over

Si me nda ekranin e smartphone ne 2 pjese

Lexo edhe artikuj tjerë

Si me blloku thirrjet pa numër

Si me ndrru paswordin e Gmail


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

BËJ LIKE EDHE TI FAQES TONË NË
FACEBOOK. FALEMINDERIT