APLIKACIONE FREE PER TË SKANERUAR DOKUMENTE E FOTO

Dëshironi të skanoni një dokument të rëndësishëm, por fatkeqësisht nuk keni një skaner ose printer multifunkcional në shtëpi?
Pse nuk shkarkoni një aplikacion për të skanuar duke zgjidhur problemin direkt nga smartphone ose tabletë?

Duhet të dini se ka aplikacione të ndryshme dhe të veçanta (shumica e të cilave janë pa pagesë) që sapo ti instalosh mund t’ju lejojnë të skanoni dokumente dhe foto në një mënyrë praktike dhe të shpejtë, thjesht duke përfituar nga kamera e pajisjes në përdorim. Për t’i përdorur ato nuk është e nevojshme të ketë ndonjë aftësi të veçantë teknike dhe, më e rëndësishmja, nuk ka nevojë për pajisje dhe nuk ka nevojë për konfigurim.


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Në rreshtat e mëposhtme ju do të gjeniato që sipas mendimit tim përfaqësojnë zgjidhjet më të mira në këtë kategori.

Google FotoScan (Android/iOS)


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


aplikacione per skaner

Aplikacioniqë ju këshilloj për të scaneruar foto në rradhë të parë është :
Google FotoScan është një aplikacion i lirë gjithnjë i disponueshëm për Android dhe iOS që ju lejon të skanoni fotot dhe t’i ruani në kujtesën e pajisjes suaj në përdorim ose në Google Photo.


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Për ta përdorur atë, shkarkoni dhe hapni aplikacionin, ndiqni udhëzuesin e shkurtër fillestar që është propozuar për ju (vetëm herën e parë) dhe pastaj shtypni butonin e bardhë rrethor i vendosur në pjesën e poshtme të qendrës dhe lëvizni rrethin që shihni në ekran në katër pika në skajet e fotos që do të skanohen. Pastaj shtypni në tablonë që shfaqet në pjesën e poshtme në të djathtë dhe zgjidh nëse do të ndryshoni imazhin duke e përshtatur sipas dëshirës tuaj ose për ta lënë ashtu siç ju shfaqet .

Office Lens (Android/iOS/Windows Phone)

aplikacione per skanerAplikacioni i parë për të skanuar që unë dua t’ju sugjeroj të provoni është Office Lens. Ky është një mjet i Microsoft i cili fillimisht ishte i disponueshëm vetëm për Windows Phone por u shtua gjithashtu në dyqanet e Android dhe iOS. Është ideale për skanimin e dokumenteve të teksteve të shtypura, por edhe për shënimet e shkruara në dërrasë e zezë shkollore dhe për fotot.
Dosjet e skanimit mund të konvertohen në PDF, Word ose Per Point sipas nevojës, mund të hapen direkt në aplikacionet e tjera të shpërndara nga kompania Redmond.

Pas instalimitnë pajisjen tuaj, ndiqni udhëzimet e shkurtra hyrëse të propozuara për ju (vetëm në fillim të fillimit) dhe pastaj zgjidhni llojin e elementit që duhet të përshtatet thjesht duke rrotulluar në të djathtë ose në të majtë dhe duke zgjedhur nga: Karta e biznesit, Foto, Dokumenti, Dërrasë e zezë. Atëherë kornizo atë që dëshironi të scaneroni , prisni që kutia të shfaqet në ekran dhe kur të jeni gati shtypni butonin e rrethit të kuq në pjesën e poshtme për të nisur procedurën e skanimit.

Pastaj pritni që imazhi të përpunohet dhe pastaj kliko mbi butonin në krye të djathtë me dy shigjetat për të bërë korrigjime në orientimin dhe inkuadrimin e imazhit dhe për të shtuar një titull të mundshëm, më pas shtyp Done për dy herë rresht.

Scanbot (Android/iOS)

aplikacione per skaner

Një tjetër aplikim i mirë për qëllimin tonë është Scanbot. Është pa dyshim një nga burimet më të mira në kategorinë përsa i përket digjitalizimit të dokumenteve, në ngjyra , të zezë dhe të bardhë ose gri, thjesht duke përdorur kamerën e smartphone ose tabletë. Për ta përdorur atë, mjafton të kornizoni çdo dokument dhe aplikacioni do të bëjë pjesën tjetër. Mund të përdoret me Android dhe iOS dhe është në dispozicion në versione të ndryshme: një bazë, e cila është plotësisht e lirë dhe nuk ka afate kohore, dhe tjetra me pagesë që ofrojn veçori të tjera, të tilla si mundësia e përdorimit të teknologjisë OCR për të krijuar PDF me tekst të redaktueshëm, ngarkim automatik të skanimit të shërbimeve të storage cloud (p.sh. Dropbox) dhe shumë më tepër.

Pas shkarkimit dhe nisjes, për të filluar përdorimin e saj, ndiqni udhëzuesin e shkurtër hyrës (vetëm herën e parë) dhe zgjidhni nëse do të përdorni versionin e tij të lirë ose do të kaloni në një nga ato me pagesë . Pastaj kornizoni dokumentin që skanoni me kamerën e pajisjes dhe ndiqni udhëzimet që shihni në ekran.


HELP IVANTEKNIKU CLICK - FALEMINDERIT


Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

BËJ LIKE EDHE TI FAQES TONË NË
FACEBOOK. FALEMINDERIT