SI ME BA DOWNGRADE IPHONE


Çdo herë që del një version i ri iOS, shumë njerëz agjornojnë menjëherë iPhone / iPad ose iPod Touch. Zakonisht agjornimet e reja duhet të sjellin gjëra më të mira, por jo gjithmonë është kështu…..
Në fakt, ndosh shpesh që pas agjornimit të iOS, shumë njerëz pendohen dhe duan të kthehen mbrapa. Në këtë artikull do të shohim se si të bëjmë downgrade iOS.

Ç’farë është Downgrade?
Eshtë një procedurë me të cilën ju hiqni versionin e sistemit operativ të instaluar aktualisht në pajisjen tuaj dhe e zëvendësoni atë me një të vjetër.


Kjo është një praktikë që nuk është e këshilluar në përgjithësi – sepse sistemet operative më të fundit njihen të jenë më të sigurta dhe më të plota – por në disa raste është e nevojshme.

Gjera të rëndësishme që duhet të dini para se të veproni me Downgrade:

1- Nuk është e mundur të bësh downgrade të gjitha versionet iOS. Downgrade iOS është e mundur vetëm kur versioni i sistemit operativ që dëshironi të instaloni në pajisjen tuaj ka një nënshkrim të vlefshëm dixhital.
Në përgjithësi, Apple lë një nënshkrim të vlefshëm dixhital në një ose dy lëshime iOS para atij aktual (p.sh. kur lëshimi më i fundit ishte 10.2, nënshkrimet ishin në dispozicion për 10.1.1 dhe 10.1), por situata është e ndryshueshme .

2- Downgrade iOS fshin të gjitha të dhënat dhe aplikacionet në iPhone – kjo është një resetim i vertete iPhone. Nëse ju keni jailbreak, gjithashtu do të fshihet.

3- Nuk është e mundur për të rivendosur kopjet/backup e bëra me një version të iOS më përpara se ai i instaluar në iPhone.
Ruajtja pra backup duhet të bëhet me një version iOS të barabartë ose më të vjetër se ai që synoni të instaloni në iPhone.

Pasi të keni lexuar mirë siper dhe nëse jeni i sigurtë , për zgjidhjen tuaj , pra të bëni Downgrade , vazhdoni si më poshtë:

Shkarkoni në kompjuterin tuaj versionin e iOS që keni ndërmend të instaloni në iPhone, duke u lidhur me faqen e internetit të IPSW.me, klikoni në ikonën iPhone dhe zgjidhni modelin iPhone që keni (p.sh. iPhone 6S)

si me ba downgrade iphone

Gjeni versionin e iOS që dëshironi të instaloni në iPhone dhe shkarkoni atë në kompjuter duke klikuar mbi artikullin që ka të bëjë me të (p.sh. iOS 10.1.1 (14B150)

si me ba downgrade iphone

Ju duhet të zgjidhni vetëm versionet e iOS që kanë emrin me ngjyrë të gjelbër dhe janë shënuar me (✔), pasi ato janë të vetmet që kanë një nënshkrim të vlefshëm dixhital.

Dosjet IPSW që përmbajnë iOS janë shumë “të rënda” (p.sh. skedari IPSW i iOS 10.1.1 merr rreth 2.5GB) kështu që shkarkimi mund të zgjasë shumë, kështu që kini durim.

Pas shkarkimit të skedarit IPSW për versionin e iOS që doni të instaloni në iPhone, jeni pothuajse gati.
Por përpara se të vazhdojmë duhet që të:

1- Bëni një kopje rezervë të iPhone-it tuaj në kompjuterin tuaj dhe në iCloud, në mënyrë që të keni një kopje rezervë për të rikthyer gjithçka në rast që ndonjë gjë mund të shkoj keq.

2- Çaktivizo funksionin Find My Phone Nëse nuk e bëni këtë, nuk mund të veproni në downgrade e iOS.

si me ba downgrade iphone

Pasi të keni përfunduar këto dy detyra, lidhni telefonin tuaj me kompjuterin duke përdorur kabllin Lightning/Dock dhe prisni që iTunes të fillojë. Nëse softueri nuk fillon automatikisht, hapeni ju duke zgjidhur ikonën e iPhone që shfaqet në pjesën e sipërme të majtë.

Në këtë pikë, edhe nëse nuk është domosdoshme , është e këshillueshme që të vendosni iPhone në regjimin DFU.

Për ta bërë këtë, fikni plotësisht iPhone dhe ndizeni sërish duke mbajtur të shtypur butonin e Power për 3 sekonda. Pastaj shtypni butonin Home (ose Volume – nëse përdorni një model iPhone të barabartë me ose më vonë se iPhone 7), mbajeni atë për rreth 10 sekonda, lëshoni butonin Power dhe vazhdoni të mbani Home (ose Volume -) për rreth 8 sekonda.

Nëse modaliteti DFU aktivizohet saktësisht , ekrani i iPhone mbetet i fikur dhe shfaqet një mesazh në iTunes rreth pranisë së një iPhone në regjimin e rikuperimit.


Tani, klikoni në butonin Restore iTunes iPhone duke mbajtur butonin Shift (nëse jeni duke përdorur një kompjuter Windows) ose çelësin alt (nëse jeni duke përdorur një Mac) në tastierë dhe zgjidhni skedarin IPS IPSW. Pastaj shtypni butonin Reset dhe prisni që iOS të bëjë downgrade.

Duhet të keni një lidhje internet (pasi iTunes duhet të verifikojë nënshkrimin e softuerit me serverët e Apple)

si me ba downgrade iphone

Në fund të ripristimit të iOS (mund të duhen disa minuta) zakonisht duhet të bëni procedurën e konfigurimit fillestar të sistemit operativ Apple. Kështu që duhet të zgjedhësh gjuhën që duhet përdorur në iOS, duhet të lidhesh me një rrjet Wi-Fi, duhet të zgjedhësh nëse do të restaurosh një kopje të mëparshme të iOS nga iCloud ose nga kompjuteri yt e kështu me radhë …

Ndalo agjornimet e ardhshme të iOS
Pas zhvendosjes së iOS tuaj, iPhone juaj do të raportojë me këmbëngulje praninë e një versioni më të ri të sistemit operativ. Nëse dëshironi të shmangni agjornimin për të mos gjetur veten përsëri në situatën që ju bëri të ktheni në versionin e vjetër iOS , refuzoni instalimin sa herë që kjo do t’ju propozohet.

Lexo edhe:

Si me ç’aktivizu iCloud nga iPhone

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *