SI ME HAP FAQE INTERNET , BLOG FALAS

Në këtë artikull dua të ju shpjegoj në detaje se si të krijoni një faqe interneti falas dhe dua t’ju tregoj mjetet kryesore që do t’ju lejojnë të krijoni një faqe në internet në mënyrën më të thjeshtë të mundshme.

Jam i sigurt se ky artikull do të jetë shumë i dobishëm nëse keni nevojë për një faqe internet për biznesin tuaj ose dëshironi të krijoni dhe menaxhoni blogun tuaj.

Eshtë e rëndësishme të merrni parasysh që për të pasur një faqe të plotë dhe funksionuese është e nevojshme të blini një domain, i cili nuk është asgjë më shumë se emri i faqes në internet ( si për shembull www.ivantekniku.com) dhe gjithashtu një hapësirë ​​në internet e quajtur hosting që shërben për të realizuar faqen tonë të internetit.

Nëse dëshironi të krijoni një faqe në internet falas me CMS, zgjidhja më e mirë është padyshim WordPress. Ndër platformat CMS, WordPress është një nga më të përdorurat. Pikat e tij të forta? Eshtë falas (si CMS-të e tjera që do ju shkruaj në listën më poshtë) funksionale dhe mund të personalizohet plotësisht duke përdorur plug-in që mund të shkarkohen direkt nga këtu https://it.wordpress.org/plugins/.

Duke hyrë në këtë link https://wordpress.org/ ju mund të gjeni të gjitha informacionet për të filluar faqen tuaj të internetit me wordpress, ndërsa nga kjo faqe https://wordpress.org/download/ mund të shkarkoni kopjen tuaj të parë të wordpress .

Një CMS tjetër shumë e njohur është Joomla, në këtë faqe https://www.joomla.org/ mund të gjeni të gjitha informacionet e dobishme për të filluar dhe lidhjen për shkarkim të drejtpërdrejtë. Ndërsa nga kjo faqe https://extensions.joomla.org/ në vend të kësaj mund të shkarkoni shumë shtesa shtesë për të rritur funksionalitetin e faqes tuaj të parë me joomla.

Një tjetër CMS shumë e njohur që përdoret kryesisht për faqet e internetit të tregtisë elektronike është Magento. Nga kjo faqe https://magento.com/home-page mund të gjeni të gjitha informacionet e dobishme që ju nevojiten për të filluar. Nga faqja https://magento.com/tech-resource/download ju mund të shkarkoni kopjen tuaj të parë të magento, ndërsa këtu https://marketplace.magento.com/ mund të gjeni shumë shtesa të dobishme për të rritur funksionalitetin e faqes tuaj.

Një mënyrë tjetër, siç ju përmenda më lart, për të krijuar faqen tuaj të parë falas, është të përdorni një platformë në internet. Më poshtë do të rendis disa nga më të rëndësishmet.

Me Weebly (https://www.weebly.com/) mund të krijoni një faqe në internet falas online, edhe për ata që nuk kanë njohëri . Ju mund të zgjidhni tema të ndryshme, të organizoni faqet dhe ka kaq shumë mundësi që , më lejoni të them se është platforma më e mirë për të krijuar faqe në internet në këtë listë

Me WiX (https://www.wix.com/), është një krijues i faqes në internet që lejon cilindo që të hartojë grafikat e një uebfaqeje. Avantazhi i saj më i madh është lehtësia e saj, në fakt e gjithë ndërtimi i sitit bëhet me kopje dhe ngjitje.
Faqet Wix janë të gjitha në HTML5 dhe për këtë arsye përputhen në mënyrë të përkryer me standardet moderne përsa i përket paraqitjes dhe përmbajtjes (për shembull ne mund të krijojmë një faqe që ndryshon automatikisht rezolucionin dhe paraqitjen nëse është e hapur në një smartphone ose tabletë.


Jimdo Free (https://www.jimdo.com/) është një platformë italiane për të krijuar një faqe interneti pa kosto dhe me një thjeshtësi që lejon edhe fillestarët të bëhen webmasterë.
Me Jimdo Free, faqja është e ndërtuar kopje dhe ngjitur; shërbim i shkëlqyer dhe i pastër, i përdorur gjerësisht në Itali, gjithashtu ju lejon të shkruani një blog dhe të hapni faqe që të shesni produkte duke krijuar një dyqan online.

Si përfundim mund të themi se krijimi i një faqe internet është e thjesht, edhe nëse nuk dini asgjë në lidhje me HTML ose kode të të çuditshme: faqet e shkruara më lart mund të mos jenë të jashtëzakonshme në termat e cilësisë, por për të filluar ato mund të jenë një zgjidhje e mirë.

Nëse jeni të interesuar të krijoni një uebfaqe profesionale për veten tuaj ose për kompaninë tuaj, ose nuk keni kohë të eksperimentoni njërën prej zgjidhjeve që unë kam sugjeruar, mund të më kontaktoni me email në info@ivantekniku.com do t’ju dërgoj një ofertë të personalizuar dhe do të jem në gjendje t’ju jap të gjitha informacionet që ju nevojiten për të filluar.

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *