TV BOX ANDROID SI FUNKSIONON

Në një artikull të kaluar kam shkruar se Si me lidhe telefonin tuaj me televizor , ndërsa sot do ju flas për Android Tv Box.

Duhet ta mendoni TV Box si një kompjuter në miniaturë, i cili lidhet me TV duke përdorur kabllon HDMI , dhe është sikur TV bëhet thjesht një monitor.

Disa prej tyre mund të jenë kutija te vogla . Por ka edhe disa Box TV Android që janë të pajisur me një ekran të vogël LCD që tregon informacionin kryesor (data, ora dhe statusi i fuqisë).TV Box Android janë të pajisur me sistemin operativ … Android!

Janë pothuajse gjithmonë të pajisura me telekomandë, ndonjëherë me disa çelësa, ose me një panel kontrolli të vërtetë. Por mos kini frikë nëse telekomanda juaj e TV Box ka disa butona: ndërmjet teknologjisë HDMI-CEC, pothuajse të gjitha Box TV Android mund të kontrollohen me të njëjtin telekomandë TV, ose përmes Wi-Fi me anë të aplikacioneve .

Mund të përdorni një Box TV për të parë video nga disqe të jashtëm, USB ose transmetim, të shikoni foto dhe imazhe, të dëgjoni muzikë, të luani lojëra, të shfletoni në Internet.Gjithçka që do të bënit me ndonjë pajisje Android, përfshirë aplikacionet , me avantazhin që përdorni të një ekrani shumë më të madh.

Box Tv Android ivantekniku

Siç ju përmenda edhe më sipër Box TV Android janë të pajisura me sistemin operativ Android, me gjithçka që përfshin: përputhshmërinë me aplikacionet , mundësinë e shfrytëzimit të të gjitha funksioneve të sistemit, mundësinë e konfigurimit të HDMI-CEC (që lejon për të kontrolluar Android TV Box përmes telekomandës TV)

Edhe se sistemi operativ bazë është i njëjtë, pamja e ndërfaqes së instaluar është në diskrecionin e prodhuesit: ka Box TV me Android “klasik” me ndërfaqe tabletash, të tjerët me një ndërfaqe të personalizuar dhe të përshtatur për përdorim nga telekomanda dhe të tjerët, veçanërisht nëse janë të nivelit të lartë, të pajisur me sistemin operativ Android TV të Google.

Box Tv Android Ivantekniku

Përsa i përket aplikacioneve që mund të përdorni në një TV Box, zgjedhja është pa mbarim: pothuajse të gjitha Box TV vijnë me Google Play të instaluar, kështu që ju mund të shkarkoni aplikacione Android (po, të njëjtat që mund të përdorni në smartphone dhe tableta) thjesht duke vendosur një llogari Google, dhe janë edhe plotësisht në përputhje me skedarët APK, të cilat mund të shkarkohen si nga Interneti, ashtu edhe nga kopjimi nga një pajisje e jashtme.

Tv Box Android ka me çmime më të ndryshme , duke filluar nga 29.90 deri me shumë se 100 Euro.

Në këtë link mund ti gjeni edhe online.

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *