Ç’FARË JANË DHE SI FUNKSIONOJNE HASHTAG # INSTAGRAM

Para se të shkruaj se si funksionojnë hashtags në Instagram, së pari duhet të ju shpjegoj se cilat janë hashtags dhe, mbi të gjitha, pse duhet t’i përdorni ato.

Hashtags nuk janë asgjë më shumë se etiketa, detyra e të cilave është të kategorizojnë përmbajtjet e paraqitur në një faqe në internet, në një blog .

Hashtags (nga anglishtja “hash”, ose “pound” dhe “tag”, ose “label”), janë të përbërë nga shenja e numrit (#) e ndjekur nga një fjalë ose frazë, e shkruar zakonisht në anglisht.

Përdorimi i hashtags në mënyrë të saktë është thelbësore për të rritur popullaritetin e tyre në Instagram, ose në ndonjë rrjet tjetër social.

Pasi të kuptoni se cilat janë hashtags dhe pse duhet t’i përdorni ato, duhet të kuptoni se si të zgjidhni hashtags në Instagram. Sa më shumë një hashtag është i popullarizuar, aq më shumë përdorues kërkojnë përmbajtje që lidhet me temën e atij hashtag.


Pra si e dini cilat janë hashtags më të njohura në çdo kohë?
Për të njohur këtë informacion: thjesht duhet të përdorni mjetet e duhura. Për shembull, më poshtë do ju shkruaj një listë të shërbimeve online dhe aplikacioneve falas që ju njoftojnë se cilat janë hashtags më të përdorura në Instagram në një kohë të caktuar:

HASHTAG IVANTEKNIKU

Top Hashtag (Online)  është një shërbim në internet që mund të përdoret pa u regjistruar. Kjo ju lejon të dini renditjen në kohë reale me 100 hashtags më të njohur në Instagram, të kërkoni hashtags specifikë dhe të shifni shkallën e popullaritetit.

Top Tags (Android/iOS) ky aplikacion falas, organizon hashtags më të njohur në kategori shumë specifike, duke i bërë ato lehtësisht të disponueshme.

HashTags for Instagram (Android)
është një nga aplikacionet më të famshme dhe përdoret për kërkimin e hashtags popullore.

Sapo të keni zgjedhur hashtags më të popullarizuara (si dhe ato më të rëndësishme), shkruani ato brenda postimeve tuaja. Instagram ju lejon të shkruani deri në një maksimum 30 hashtags për postim.


Për të vendosur një ose më shumë hashtags në një postim në Instagram, bëni një foto ose një vide, shtypni në Next (që ndodhet në të djathtën e sipërme), zgjidhni një filtër që do të aplikohet në përmbajtje dhe shtypni përsëri nëNext (gjithnjë vendosur në këndin e sipërm të djathtë).

Në këtë pikë, plotësoni postimin tuaj duke shtypur në Write a caption ….
Pastaj shtypni simbolin (#) nga tastiera dhe shkruani, pa lënë hapësira, fjalën ose frazën që do të përdoret si një etiketë për postimin tuaj. Ju mund të vendosni numra dhe shkronja, por nuk mund të përdorni karaktere të veçanta (psh%,!,?, &, Etj.)

Lexo edhe:

Si me pa stories Instagram pa u vizualizuar

Si me publiku video Youtube

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *