APLIKACIONE PËR EKUACIONE MATEMATIKE

Nëse matematika nuk është një nga lëndët tuaja të preferuara dhe keni disa vështirësi në zgjidhjen e ekuacioneve të ndryeshme, sot do ju ndihmoj me këtë artikull.

Do të rendis një seri aplikacionesh për ekuacione që mund të përdorni për të gjetur zgjidhjen dhe mbi të gjitha, të kuptoni procedurën për të ju arritur rezultatit.

Përveç disa aplikacioneve që ju lejojnë të shkruani ekuacionet me dorë, do të gjeni gjithashtu disa aplikacione që ju lejojnë të gjeni zgjidhjen thjesht duke inkuadruar si një foto me telefonin tuaj.


Solve Expressions / Risolvi Espressioni


Nëse jeni duke kërkuar për aplikacione për të zgjidhur ekuacionet me fuqi ose aplikacione për të zgjidhur ekuacione me numra periodikë, Solve Expressions është aplikacioni që është më i duhuri për ju.

Është në dispozicion falas për pajisjet Android dhe iPhone / iPad dhe gjithashtu ju lejon të llogaritni shprehjet numerike, letrare dhe fraksionale.

aplikacione per zgjidhje ekuacioni matematike

Pasi të keni instaluar nga dyqani i pajisjes tuaj,hapni aplikacionin klikoni mbi butonin Accept dhe sigurohuni që keni zgjedhur opsionin Solve, të vendosur në menunë më poshtë. Pastaj shkruani ekuacionin që do të zgjidhet në fushën Write expression dhe shtypni butonin Go.


Në ekranin e ri që do të shfaqet , nën titullin Resolution, mund të shikoni llogaritjen dhe rezultatin e ekuacionit tuaj. Do të jetë e dobishme të dini se duke zgjedhur artikullin Help në fund në të djathtë, mund të shikoni disa udhëzime për të shkruar më mirë ekuacionet në Solve Expression.

Aplikacione për ekuacione me foto

Photomath

Photomath është një aplikacion falas për Android dhe iOS / iPadOS që jo vetëm që ju lejon të zgjidhni shpejt ekuacionet kamerën e pajisjes tuaj, por gjithashtu ju lejon të mësoni se si t’i zgjidhni ato duke zgjidhur çdo problem matematikor në hapa të thjeshtë dhe lehtësisht të kuptueshëm.

Funksionon edhe pa lidhje interneti.

aplikacione per zgjidhje ekuacioni matematike

Për të zgjidhur një ekuacion me Photomath, klikoni aplikacionin n, zgjidhni gjuhën e interesit tuaj (p.sh. italisht , anglisht etj ) dhe shtypni butonin Go, pastaj klikoni mbi ikonën e shigjetës, për të mësuar se si të përdorni Photomatch, ose zgjidhni Skip për të hyrë direkt në ekranin e regjistrimit.

Zgjidhni opsionin e interesit tuaj nga Facebook, Google ose Snapchat, për të hyrë në Photomath duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook, një llogari Google ose llogarinë tuaj Snapchat. Përndryshe, klikoni në Email, shkruani të dhënat e kërkuara në fushat e duhura (Adresa e emailit, Mosha dhe Emri) dhe klikoni mbi butonin Next, për t’u regjistruar në Photomath duke përdorur adresën tuaj të emailit.


Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj, jeni gati të filloni të zgjidhni të gjitha ekuacionet që dëshironi. Pastaj, merrni smartphone tuaj, kornizoni ekuacionin që të zgjidhet me kamerën e pajisjes dhe klikoni mbi butonin e kuq, për të parë menjëherë rezultatin.

Tani klikoni në opsionin Show resolution për të parë procedurën e plotë për zgjidhjen e ekuacionit.
Për më tepër, unë vë në dukje se duke shtypur butonin Explain, mund të marrësh sqarimin e hollësishëm të secilit hap, në mënyrë që të kuptosh dhe të përpiqesh të zgjidhësh ekuacionin në autonomi të plotë.

Aplikacione të tjera të ndyshme:

Equation Editor Android

Nuten (iOS)

Mathway (Android/iOS/iPadOS) ose per Pc(browser)

Lexo edhe artikuj të tjerë:

APLIKACIONET MË TË MIRA PËR ANDROID

APLIKACIONE FREE PER TË SKANERUAR DOKUMENTE E FOTO

APLIKACIONET MË TË MIRA PËR TË RREGJISTRUAR THIRRJET NË ANDROID

SI ME GJET MESAZHET E FSHIRA NE VIBER

Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *