SI ME KRIJU NJË APP

Sot do shkruaj nje artikull për të apasionuarit e botës të softuerit , të programeve të ndyeshme Android. Sot do ju shkruaj se si të krijoni ju vetë një aplikacion për ta publikuar në Playstore.

Gjithçka që ju nevojitet është një kompjuter, një ide e mirë për të materializuar dhe, mbi të gjitha, shumë studim. Po ashtu edhe me një përvojë të vogël dhe dashamirësi, ju do të mësoni se si të krijoni një aplikacion dhe në disa muaj me siguri do të jeni në gjendje të “shpikni” projekte të denja për t’u botuar në dyqanet Android

Para se të filloni ka disa informacione paraprake se është detyra ime që t’ju ofroj.
Për të filluar, duhet të dini që, për të qenë në gjendje të zhvilloni aplikacione, duhet të njihni gjuhët e programimit të referencës: ato më të zakonshmet në Android janë Java dhe XML.

Për informacion më të thella , ju ftoj të kërkoni në Google, si të krijoni një program, si të krijoni një aplikacion, si të mësoni Java dhe si të programoni në Java.

si me kriju nje aplikacion

Një tjetër gjë që duhet të dini është se gjuhët e programimit mund të përdoren përmes programeve speciale të dizajnuara posaçërisht për zhvillimin e aplikacioneve, të cilat ndahen në dy kategori: SDK dhe zgjidhje komerciale të pavarura.

SDK (Software Development Kit) akronim Kit për Zhvillimin e Softuerëve, janë mjete që vihen në dispozicion direkt nga kompanitë që zotërojnë sistemet operative (Google, në rastin e Android dhe Apple, në rastin e iOS / iPadOS). Falë tyre ju mund të shfrytëzoni sa më shumë platformën e interesit tuaj, duke ofruar menaxhim të detajuar dhe mund të bëni teste të ndryshme.

Ndërsa programi i pavarur vihet në dispozicion nga kompani të palëve të treta dhe ju lejon të zhvilloni përmbajtje brenda një ambient të integruar. Në përgjithësi, ato janë më të lehta për t’u përdorur dhe ju lejojnë të punoni në një projekt të vetëm të pajtueshëm me platforma të shumta, në varësi të llojit të licencës që keni.

Mjeti i siguruar direkt nga Google për të zhvilluar aplikacione për platformën e tij celular quhet Android Studio. Shtë falas dhe funksionon në Windows, macOS, Linux dhe ChromeOS. Për ta shkarkuar atë, shkoni në faqen e internetit të programit dhe klikoni në butonin Download Android Studio i vendosur në qendër të faqes.

Kliko në I have read and agree with the above terms and conditions, dhe klikoni në butonin blu në fund.Pasi të përfundojë procedura e shkarkimit, nëse përdorni Windows, hapni skedarin e marrë .exe dhe, në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonat Yes, Next (tre herë radhazi) dhe Install .Më pas, shtypni përsëri në butonin Next dhe, më në fund, në butonin Finish.

Pastaj, filloni krijimin e një projekti të ri duke zgjedhur Start a new Android Studio project në ekranin e programit kryesor dhe zgjedhjen e modulit nga i cili keni ndërmend të filloni.

Pastaj vazhdoni të caktoni një emër në aplikacionin që do të zhvillohet, zgjidhni versionin e SDK që do të përdoret, klikoni në butonin Next, tregoni se cilat nga bazat e paravendosura në dispozicion që dëshironi të përdorni, konfiguroni vlerat (ose lini ato standarde) dhe klikoni në butonin Finish .

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, do të gjendeni para redaktorit të programit: në të majtë gjendet struktura me elementët që përbëjnë projektin, në të djathtë zona në të cilën shkruani kodin, ndërsa në krye gjeni butonat për të futur objekte dhe për të kryer operacione të tjera, së bashku me shiritin e menusë.

Kur të jetë e nevojshme, atëherë mund të ruani projektin e aplikacionit që keni zhvilluar duke klikuar në artikullin File të vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe duke zgjedhur artikullin e duhur nga menyja që hapet. Për më shumë informacion mbi funksionimin e Android Studio, mund t’i referoheni udhëzuesit zyrtar i vendosur në dispozicion nga Google.

Pas zhvillimit të aplikacionit tuaj, ju gjithashtu mund ta publikoni atë në Play Store. Për ta bërë këtë, së pari krijoni një llogari të zhvilluesit dhe shoqërojeni këtë të fundit me llogarinë tuaj të Google. Ky operacion ju kushton 25 dollarë.

Tani shkoni në faqen Google Play Console dhe dërgoni aplikacionin tuaj në Google, duke ngarkuar skedarët e lidhur me APK, duke menaxhuar metadatat e tyre (d.m.th versionin dhe kërkesat e sistemit) dhe duke menduar për pjesën tregtare (titullin, përshkrimin etj.)

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të lejoni shkarkimin e aplikacionit tuaj falas, ose të përpiqeni të fitoni para , duke e bërë atë të disponueshme për një tarifë ose pa ndonjë kosto, por me reklama brenda.

Lexo edhe :


Share

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *